MFC De Delfeart is een dorpshuis door en voor inwoners en het verenigingsleven van Surhuizum.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor groepen van buiten het dorp, die
op zoek zijn naar een geschikte accommodatie voor hun activiteiten of feest.

FOYER

De in 2017 volledig gerenoveerde foyer is een prachtige ruimte met veel mogelijkheden. Een laptop, beamer en geluidsinstallatie staan in de foyer ter beschikking. Het dorpshuis is voorzien van Wifi, waar bij huur van de ruimte gratis gebruik van kan worden gemaakt.
Ook is er een bar aanwezig en een podium behoort tot de mogelijkheden. Eventueel is, in overleg met de gemeente, de foyer uit te breiden naar de aangrenzende gymzaal. Deze beide ruimtes worden door twee ruime deuren van elkaar gescheiden, maar kunnen zeer eenvoudig bij elkaar getrokken worden. Ook de foyer kan in twee ruimtes worden verdeeld. Er ontstaat dan een kleinere (vergader)ruimte en een bar- met zitgedeelte. Deze beide ruimtes worden door geluidsisolerende wanden van elkaar gescheiden en kunnen los van elkaar gehuurd worden.

MUZIEKZAAL

De muziekzaal heeft zijn naam te danken aan zijn verleden als oefenruimte voor Brassband Excelsior. Inmiddels is er in de zaal een bibliotheek gevestigd waar u op vaste tijden terecht kunt. Tevens wordt de muziekzaal gebruikt voor verschillende (wekelijkse) activiteiten. De zaal is in 2018 volledig geschilderd en opnieuw ingericht.

GYMZAAL

De gymzaal wordt volop gebruikt voor de sporturen van de basisschool en diverse sportverenigingen.
De gymzaal is in beheer van Gemeente Achtkarspelen en kan, in overleg met de Gemeente, gehuurd worden voor diverse grotere activiteiten.