Bartemerwei 21a 9283 TR Surhuizum | 0512-358564|info@delfeartsurhuizum.nl
Zalen2017-12-27T14:59:14+00:00

MFC De Delfeart is een dorpshuis door en voor inwoners en het verenigingsleven van Surhuizum.
Daarnaast zijn er mogelijkheden voor groepen van buiten het dorp, die
op zoek zijn naar een geschikte accommodatie voor hun activiteiten of feest.

ZAAL 1 – FOYER

De in 2017 volledig gerenoveerde foyer is een prachtige ruimte met veel mogelijkheden. Een laptop, beamer en geluidsinstallatie staan in de foyer ter beschikking. Het dorpshuis is voorzien van Wifi, waar bij huur van de ruimte gratis gebruik van kan worden gemaakt.
Ook is er een bar aanwezig en een podium behoort tot de mogelijkheden. Eventueel is, in overleg met de gemeente, de foyer uit te breiden naar de aangrenzende gymzaal. Deze beide ruimtes worden door twee ruime deuren van elkaar gescheiden, maar kunnen zeer eenvoudig bij elkaar getrokken worden. In de toekomst zal ook de foyer in twee ruimtes kunnen worden verdeeld. Er ontstaat dan een vergaderruimte en een bar- met zitgedeelte. Deze beide ruimtes zullen door geluidsisolerende wanden van elkaar worden gescheiden.

ZAAL 2 – MUZIEKZAAL

De muziekzaal heeft zijn naam te danken aan zijn verleden als oefenruimte voor Brassband Excelsior. U herkent de ruimte dan ook aan de vele herinneringen en prijzen die nog steeds hier en daar te vinden zijn. In deze ruimte is extra verlichting aanwezig, die goed gebruikt kan worden bij teken- en schilderwerk. Ook is de zaal prima te gebruiken als feestzaal. Een losse bar plaatsen behoort zeker tot de mogelijkheden.

ZAAL 3 – BIBLIOTHEEK

De bibliotheek wordt ook daadwerkelijk als bibliotheek gebruikt. Een mooi initiatief van Plaatselijk Belang, waardoor een ieder die graag mag lezen, maar hier niet ver voor wil reizen ook in eigen dorp terecht kan voor zijn boeken.

ZAAL 4 – GYMZAAL

De gymzaal is in beheer van Gemeente Achtkarspelen en in overleg met de Gemeente tevens te huur. Deze gymzaal wordt volop gebruikt voor de sporturen van de basisschool, volleybal van SVS, in de wintermaanden korfbal voor de jeugd van DTS en voor Zumba fitness van Witteborgh Sport.
Het gebouw is volledig rookvrij.